İçeriğe geç
Bebek Ayakkabısı Seçerken Bunlara Dikkat!

Bebek Ayakkabısı Seçerken Bunlara Dikkat!

Bebek Ayakkabısı Seçerken Bunlara Dikkat!

Bebeğinizin ilk adımlarını görmek ebeveynler için eşsiz bir andır. Bu anlar, bebekler için çocukluğa ve hayata atılan ilk adımlar olurken ebeveynler içinse büyük bir karmaşanın ilk anları olarak tarihe geçer. Akılda tek bir soru vardır; nasıl bir ayakkabı alacağım?

O tatlı, yumuk ve pofuduk ayakların altında birçok şey yaşanıyor. 22 adet tam gelişimini tamamlamamış kemikle birlikte çıkılan bu yolculuk, kemik sayısının 45leri bulması ve 13-15 yaş ile birlikte birleşmeler sonucunda 26 tam kaynaşmış ve biçimli kemik ile son bulur.

İlk Adım Ayakkabısı Nasıl Olmalı?
Renk, model ve markaya odaklanmadan önce temele odaklanmak doğru olacaktır. Amacımız çocuğumuzun ayak gelişimini etkilemeyecek ve rahatlıkla kullanabileceği ürünü bulmak... Amerikan ve İngiltere podiatri dernekleri önemli başlıkları vurgulamış;

Takılmayı engellemek için ayak tabanının düz ve kaymayan özellikli olmasına dikkat edin,
Büyümeye devam eden ayağa yer sağlayabilecek bir alan yaratan ve çocuğunuzun ayağından en az yarım numara kadar büyük bir ayakkabı tercih edin. İngiltere Podiatri Derneği 12 – 16 mm büyüklüğün ideal olduğunu belirtmektedir. Bu mesafe parmak gelişimi ve hareketi için uygun olacaktır,
Üst kısmı yumuşak, rahat modeller seçilebilir. Yazın, yine organik olan file, koton veya kanvas modeller de tercih edilebilir. Sert deri ve sentetik materyallerden uzak durulmalıdır.
Alt tabanı hareket yetisini engellemeyecek, doğal hareketi destekleyecek özellikteki esnek ve hafif modeller uygun olur,
Ayarlanabilir bağcık bağlantı özellikleri olan bağcıklı veya cırtlı modeller seçilebilir,
Sert olmayan ancak koruma ve destek sağlayabilen modeller alınabilir.
Tüm bu özelliklere uygun bir ayakkabı alınmış olmasına rağmen çocuğunuz mevcut ayakkabı ile mutsuz ve huzursuz ise farklı bir modele geçmeniz önemlidir. Ülkemizde rahatlıkla bulunan, iç kısmında kavis desteği olan, topuk kısmı oldukça sert özellikli ve ‘ortopedik ayakkabı - ilk adım ayakkabısı’ adı altında satılan ürünlerden uzak durmak gerekir. Ayağın fonksiyonunu engelleyecek bu tip ürünler, doğal gelişimi engelleyebilir ve uzun vadede farklı sıkıntılar ortaya çıkarabilir.

İlk Adım Ayakkabısı Kaç Numara Alınmalı?
Doğru numara seçimi yapabilmek için aynı yetişkinlerde olduğu gibi sabah ilk saatlerinde değil, öğlenden sonra, ayağın ödemlendiği zamanlarda ayakkabı alınmalıdır. Her iki ayak da kontrol edildikten sonra en uzun parmak baz alınarak, bundan 12 - 16mm daha uzun olacak bir numara tercih edilmelidir. Boy kadar önemli olan bir diğer özellik ise ayağın en kısmı, yani tarağıdır. Enden sıkan ve ayak mekaniğini zorlayacak modellerden uzak durulmalıdır. Bunu anlamanın en güzel yolu, çorabı ile ayakkabısını giydirdiğiniz çocuğunuzu ayağa kaldırdığınızda, ön kısımdan parmak tarafına baskı yaptığınızda yeteri kadar mesafe olması ve topuk kısmından serçe parmağınızı içeri sokabilecek bolluğa sahip olmasıdır. Mevcut tabanı çıkabilen ayakkabılar ise astarı çıkarılarak çocuğunuz bu astarın üstüne bastığında, mesafelerin kontrol edilebilmesine olanak tanır.

Unutulmamalıdır ki; çocuklarda ayak her yıl iki numaraya kadar büyümektedir. Bu nedenle almış olduğunuz ayakkabının küçük gelmediğini ve ayağın gelişimi için yeterli alan sağladığını her üç ayda bir kontrol etmek çok önemlidir. Tüm bu özelliklerin yanı sıra alınacak ayakkabı modelinde çocuğunuzun rahatlıkla koparacağı boncuk veya farklı estetik unsurların bulunmaması önemlidir.

Related Posts

Ebabymom ile Bebeğiniz Güvenle Yürüsün
January 02, 2024
Ebabymom ile Bebeğiniz Güvenle Yürüsün

Ebabymom ilk adım çorap ayakkabılarını seçerken bebeğinizin ayak ölçüsüne dikkat etmeniz önemlidir. Ayakkabılar bebeğinizin ayaklarını sıkmamalıdır. Ayakkabının içinde...

Daha fazla bilgi edinin
Drawer Title
Coupon
Benzer Ürünler